Het is in uw eigen belang, maar ook in het belang van anderen dat u veilig en gezond werkt.

Als zelfstandige bent u in de regel zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid tijdens het werk.  Als er sprake is van gevaarlijk werk dan krijgt u als zelfstandige te maken met de Arboregelgeving. Gevaarlijk werk wil zeggen dat de veiligheid of gezondheid van uzelf of van anderen (bijvoorbeeld klanten of voorbijgangers) in het geding is. Zo moeten zelfstandigen die op daken of steigers werken maatregelen nemen om valpartijen te voorkomen. Ze kunnen bijvoorbeeld leuningen plaatsen of veiligheidsgordels dragen. De Inspectie SZW kan optreden tegen zelfstandigen die de regels overtreden en ook sancties opleggen, zoals boetes.

 

 

pexels-photo-12733

Wij zorgen ervoor dat u veilig kunt werken en de regelgeving toe kunt passen.

 

Komt u bij uw werkzaamheden geregeld in situaties terecht waarin sprake is van gevaarlijk werk, dan kunt u bij ons advies inwinnen.

Onze Hoger Veiligheidskundige helpt u graag.  Hij is een pragmaticus, kent alle regels en stelt zich op de hoogte van uw werksituatie.  En geeft gericht en praktisch advies. 

 

 

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de brochure van  over de belangrijkste arbeidsrisico’s voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).   U kunt in deze brochure ook lezen aan welke verplichtingen van de Arbowet u zich als zzp’er moet houden. Hieronder kunt u de brochure bekijken.